Omschrijving project

De woningen worden gerealiseerd aan de Dreef, een verlaagde bomenrijke zone diagonaal door Vredeoord. De woningen gedragen zich als bescheiden ‘boshutten’ of ‘cabins’, die zich voegen naar het landschap. Om de bosgrond zo min mogelijk te verstoren, worden de boshutten geclusterd aan een aantal dijkjes.

De woningen zijn vrijstaand, maar vormen een cluster aan de gemeenschappelijke dijkjes. Per cluster vormen de woningen een samenhangend geheel. Volumetrie, materialen en detaillering zijn in hetzelfde handschrift ontworpen, zonder dat dit leidt tot identieke woningen. Elk cluster zal een eigen accent krijgen. Het groene karakter is een essentieel onderdeel van de beeldkwaliteit.

Voor de positie van de woningen gelden spelregels zodat elke woning en tuin goed uitzicht, prettige bezonning en voldoende privacy heeft.

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Mulderendevries architecten (m/v*)
  • Sint Trudo