Omschrijving project

Begeleiding van A tot Z

Mede door de positieve ervaringen in voorgaande projecten werd ook dit vijfde project gebouwd door aannemer Bouwbedrijf Dobu. Dobu bouwde opnieuw kwalitatief hoogwaardige woningen die voldoen aan alle hedendaagse eisen.
Zo werden alle woningen voorzien van zonnepanelen en voldoen ze aan de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC; maat voor energiezuinigheid) van 0,4.
De architecten en tekenaars van De Loods hebben het architecten- en tekenwerk verricht.

De bouw startte in augustus 2016 en in november 2016 legde de verantwoordelijke wethouder de eerste steen van onze 75e CPO woning in Someren.
In juni 2017 werden alle woningen opgeleverd.

Iedereen kan bouwen heeft de kandidaten en het proces vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering begeleid en heeft namens hen de bouwbegeleiding verzorgd.

Snelle doorlooptijd

In de initiatieffase kregen we in overleg met de gemeente het terrein aan de Aurelia in de wijk Waterdael III (waar ook de eerdere 4 projecten liggen) in Someren toegewezen ten behoeve van de ontwikkeling van ons nieuwbouwproject. De werving kon van start.

Waterdael III is gelegen aan de oostkant van de kern. Een bijzondere wijk, met een karakteristieke, dorpse sfeer die wordt gekenmerkt door een centrale groene ruimte en een hoog afwerkingsniveau van de openbare ruimte. Naast een goede woonomgeving ligt deze ideaal ten opzichte van diverse uitvalswegen.

In een mum van tijd had zich dan ook weer een groep kandidaten gevormd die graag met ons op deze locatie hun eigen woning wilde ontwikkelen. In mei 2015 hadden de eerste gegadigden zich gemeld, kon het project daadwerkelijk van start en zijn we begonnen met de eerste ontwerpgesprekken met de kandidaten.
Samen met hen ontwierpen wij aan de Aurelia in totaal 16 woningen bestaande uit drie rijwoningen, vier hoekwoningen, vier tweekappers en één vrijstaande woning.

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Gemeente Someren
  • Bouwbedrijf Dobu
  • De Loods Architecten