Omschrijving project

Ontwikkel mee in de Poelenloop

Hoe en waar zou jij het liefste wonen? Lekker rustig, in het groen?

In een Kempisch klein dorp bijvoorbeeld, aan zo’n driehoekig plein, zoals de vroegere ‘brink’, met weids uitzicht over de weilanden? In een boerderijachtige woning, maar dan wel nieuw en modern?

Wat dacht je dan van Knegsel, op een steenworp van Veldhoven?
Hier wordt in opdracht van Woonstichting Trudo – samen met toekomstige bewoners – een prachtig plan ontwikkelt: de Poelenloop. De Loods verzorgt in dit project de bewoners- en procesbegeleiding.

Praat mee, denk mee, ontwerp mee

In de Poelenloop heb je de kans om je woondroom waar te maken … én zelf in te vullen!
Omdat we jou als eventueel toekomstig bewoner daadwerkelijk willen betrekken bij dit bijzondere project – per slot van rekening gaat het om jouw nieuwe thuis – mag je blijven meepraten en organiseren we meerdere informatieavonden waarop ook jij van harte welkom bent.
We willen dat je meedenkt en meepraat over bijvoorbeeld de verschillende varianten zoals we die voor ogen hebben. Hoe groot wordt je kavel? Hoe moet de woonomgeving eruit komen te zien? En de woningen zelf? Hoe groot moeten ze worden? Met welke indeling? Vraag je je af wat je financieel aankunt? Via een quickscan kun je meteen je financiële mogelijkheden in kaart laten brengen.

Koop- én huurwoningen

In de Poelenloop – tussen de Zandoerleseweg, de Veldhovenseweg en de Wetering – ontwikkelt Trudo een zevental woningblokken, met in totaal ca. 26 woningen, die qua stijl refereren aan boerderijvormen gegroepeerd rond een aantal groene pleinen. Voor een deel sociale huur en voor een deel koop.
Ook voor starters prima bereikbaar, want op de meeste koopwoningen verstrekt Trudo een Slimmer Kopen korting van tenminste 20% van de markwaarde. Een buitenkans!

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Sint Trudo
  • Stam & de Koning
  • De Loods architecten