Omschrijving project

Woningtype

Het kenmerkende van de bouwstijl in Stepekolk zijn de korte blokjes van twee woningen als een geheel alsof het één woning betreft. Woningen met een lage goot  betekent dat na de begane grond van de woning begonnen wordt met inkappen, de goothoogte is dan circa 3,5 meter. Het is mogelijk voorzieningen, zoals slaapkamer en sanitaire ruimte, op de begane grond te realiseren. Je bepaalt zelf je kavelgrootte en indeling. De woningen zullen aan de laatste eisen voldoen, zeer energiezuinig zijn en kwalitatief hoogwaardig worden afgewerkt.

Ontwerp

Uitgangspunt bij het ontwerp is het beeldkwaliteitplan van Stepekolk.
Stepekolk onderscheidt zich van de andere Buitens door de over het algemeen lagere, relatief brede en ondiepe woningen evenwijdig aan de weg. Daarbij wordt verwezen naar de Brabantse boerderijen. Er wordt gestreefd naar een eenvoudige architectuur met een landelijke uitstraling. Dat betekent dat er beperkingen zijn in het materiaalgebruik en kleur. Daarin mag niet te veel variatie zijn; er moeten dus duidelijke keuzes gemaakt worden. Eenvoud komt tot uitdrukking in de versiering van de gevels. Alle daken van de woningen in Stepekolk hebben een schuine kap.

Deelplan

Stepekolk is ten zuiden van de Veste gelegen in het hart van Brandevoort. De bestaande landweg Stepekolksehoeve markeert de grens tussen Hazenwinkel en de buurt Stepekolk. Op deze unieke plek midden tussen de dorpen Mierlo, Nuenen en Geldrop, is het prettig, aangenaam en comfortabel wonen.

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Gemeente Helmond
  • LXarchitecten
  • Bouwbedrijf Dobu