Omschrijving project

Deelplan

In Liverdonk woon je rustig en landelijk in een groene omgeving, maar wel dicht bij alle belangrijke voorzieningen en uitvalswegen naar onder andere Helmond en Eindhoven. Dorps wonen in een stad. Liverdonk-West ligt op loopafstand van basisschool Mondomijn. Er is een handvol beroemde Helmondse families die herinnerd worden door middel van straatnamen. De Martinalidonk in Liverdonk-West is er één van!

Woningtype

Op deze locatie worden woningen met een zogenaamde lage goot ontwikkeld. Woningen met een lage goot  betekent dat na de begane grond van de woning begonnen wordt met inkappen, de goothoogte is dan circa 3,5 meter. Het is mogelijk voorzieningen, zoals slaapkamer en sanitaire ruimte, op de begane grond te realiseren. Je bepaalt zelf je kavelgrootte en indeling.
De woningen zullen aan de laatste eisen voldoen, zeer energiezuinig zijn en kwalitatief hoogwaardig worden afgewerkt.

Ontwerp

Straks vormen circa 300 woningen het ‘wit dorpje’ binnen Brandevoort. De bouwstijl is geïnspireerd door onder meer het witte dorp Thorn in Midden-Limburg. Het meest kenmerkende aan deze bouwstijl zijn de witte huizen met rode en antracietblauwe daken. De erfscheidingen aan de straatkant bestaan uit hagen zoals beuk en liguster en niet uit hekken.

 

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Gemeente Helmond
  • LXarchitecten
  • Bouwbedrijf Dobu