Omschrijving project

Via Iedereen kan bouwen is het traject voor de kandidaten verder vormgegeven en kon het proces van A tot Z worden ingevuld, waarbij Iedereen kan bouwen de rol van procesbegeleider op zich heeft genomen. Ook in dit project hebben de kandidaten volledige zeggenschap verworven over hun eindproduct voor de kostprijs, die veelal onder de marktwaarde ligt.

Door het vroegtijdig betrekken van de aannemer Burgtbouw uit Deurne in dit traject waren de kandidaten al in een beginstadium verzekerd van een maximaal plafondbedrag en verkregen daarmee een stukje extra financiële zekerheid. Na het succes in fase 1 kon vrij snel worden doorgepakt naar fase 2.

De gemeente Eindhoven stelde 4 bouwvelden beschikbaar voor collectieve zelfbouw. Fase 1 omvat de bouwvelden 3 en 4, hier zijn 12 woningen ontwikkeld. Fase 2 omvat de bouwvelden 1 en 2. Hier ontwikkelden we in totaal 24 woningen, een variatie van hoek- en rijwoningen tot 2-onder-1 kapwoningen en vrijstaande woningen.

Blixembosch Buiten is een levendige buurt in Eindhoven en ligt aan de rand van de populaire wijk Blixembosch in het stadsdeel Woensel-noord en de wijk Aanschot. De stadsbuurt is gebouwd op voormalige akkergronden. De ruimtelijke opzet, mooie woningen en goede locatie maken van Blixembosch één van de populairste wijken van Eindhoven. De buurt heeft een heel eigen karakter. Dat heeft alles te maken met het unieke landschap en de samenhang in de architectuur. Speelse hoogteverschillen en veel ruimte voor groen typeren de buurt. Hier is het prettig wonen!

 

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Gemeente Eindhoven
  • Bouwbedrijf Burgt Bouw
  • WY Architecten