Omschrijving project

Alleenstaand en samenwonend

De woningen zijn onderdeel van een project dat bestaat uit 26 woningen die allemaal in CPO ontwikkeld werden. Er zijn 7 woningen gebouwd in het plan Peelhorst te Venhorst en 19 woningen in het plan De Donk te Boekel. Uit verschillende verkavelingsvarianten heeft de bewonersgroep gekozen voor wonen in een rij. De samenstelling van de groep bestond uit jonge starters, alleenstaand en samenwonend. Het was mogelijk om binnen een vaste diepte te kiezen voor een variabele breedte van de hoofdmassa. Bovendien kon men door middel van een aanbouw, dakkapellen en garage de woning verder aan de eigen woonwensen aanpassen. Uiteraard kon de plattegrond zelf worden bepaald. De keuken aan de voor- of achterzijde, de plaats en grootte van verblijfs- en verkeersruimten en de plaats van de trap.

Drie soorten baksteen

Uitvoerige discussies naar aanleiding van talrijke monsterborden met baksteen heeft per locatie geleid tot een gemeenschappelijke keuze. In Venhorst koos men voor één bruin genuanceerde baksteen. In Boekel is uiteindelijk een drietal bakstenen overgebleven, alle rood maar in teint en nuancering verschillend.

Klassieke uitstraling

Traditionele, klassieke architectuur genoot overwegend de voorkeur van de bewonersgroep. In deze sfeer is een gevelindeling ontwikkeld waarbij een spel van kozijnkaders voor een afwisselend gevelbeeld zorgt. Indien de keuken aan de voorzijde is gelegen zijn keukenraam en voordeurkozijn omkaderd door prefab beton. Als de woonkamer aan de voorzijde is gelegen zijn de woonkamerkozijnen vóór in de spouw gesitueerd (brede vensterbank) en worden ze omkaderd door een terugliggende gemetselde rollaag.

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • De Loods Architecten