Omschrijving project

Zelf je appartement ontwerpen

In de nieuwbouwwijk Europakwartier Almere-Poort zijn samen met Verwelius Projectontwikkeling en De Regie uit Amsterdam 58 appartementen gerealiseerd. Deze starters werden eerst mede-opdrachtgever bij het ontwikkelen van de bouwplannen voor het hele gebouw en hun woning. Pas toen de bouw werd uitgevoerd hebben de starters een definitieve koopovereenkomst gesloten.

Verschillende plattegronden

In het blok Fenicië zijn appartementen in negen verschillende typen van verschillende afmetingen gerealiseerd. Het merendeel van deze appartementen ligt aan de Europalaan en is georiënteerd op het zuiden. Vierenveertig appartementen zijn in mede-opdrachtgeverschap ontwikkeld. Deze appartementen liggen voornamelijk op de eerste en tweede verdieping van het complex en in de vleugels. De entree’s zijn geplaatst in de zijstraten. Vanuit de twee liften en trappenhuizen bereik je de galerijen die de woningen ontsluiten. Naast de entree’s liggen de privé-bergingen en fietsenstalling. Ook ligt hier de toegang naar de besloten binnentuin en de parkeerplaatsen.

Prijssegment

Ondanks dat de woningen in het laagste prijssegment liggen, konden 44 kopers zelf meebeslissen over de vorm en indeling van hun appartement. Dit is vooral te merken in de gevel en de plattegronden. Om niet tot een geheel uniform blok te komen is gekozen voor een per beukmaat variërende gevel. Hierdoor ontstaat een meer verticale geleding die herinnert aan Amsterdamse grachtenpanden.

Status van dit project

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners:

  • Verwelius Projectontwikkeling
  • De Regie