Dé voordelen

Je eigen huis bouwen heeft behoorlijk veel voordelen. Lees hier over de vijf belangrijkste en kijk de film, waarin zowel de projectbegeleider als bewoners aan het woord komen.

 

Goede prijskwaliteitsverhouding

Het kostenoverzicht wordt transparant opgebouwd zodat je overal inzicht in hebt. Je kunt hier zelf (deels) invloed op uitoefenen en je betaalt geen onnodige kosten. Door gezamenlijke inkoop en eventueel zelfwerkzaamheden is een extra scherpe prijs mogelijk.

Een woning zoals jij wilt!

Jij bepaalt je eigen woongenot. Met je toekomstige buren maak je afspraken over hoe de buitenkant van de woningen eruit komt te zien. Uiteraard beslis je zelf hoe jouw woning er van binnen uit ziet: jouw individuele woonwensen worden binnen het budget gerealiseerd. Wie betaalt, bepaalt!

Helder proces en professionele begeleiding

De leden van de vereniging staan aan het roer, zij nemen samen alle belangrijke beslissingen. Met behulp van onze professionele begeleiding weet je precies waar je aan toe bent, wanneer je iets moet beslissen, hoe jouw woning eruit komt te zien en wat deze gaat kosten.

Sociale betrokkenheid

Deelnemers in het proces vormen, nog voordat er een steen is gelegd, een gemeenschap met elkaar. Wonen is immers meer dan een dak boven je hoofd. In het proces maak je automatisch deel uit van een groter geheel. Je bouwt niet alleen een woning, je bouwt samen een buurt!

Leuk en leerzaam

De ervaring van het bouwen van een eigen huis is uniek. Door het gezamenlijk te doen, deel je taken en profiteer je van elkaars kennis en ervaring. De groep bewoners staat onder voortdurende professionele begeleiding. Potentiële problemen worden tijdig herkend en opgelost.